Frågor & Svar

Undrar du något om Kairo eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Kan man dricka kranvattnet i Kairo?
Nej, det rekommenderar vi inte då chansen är stor att du kommer bli magsjuk. Undvik också alla form av färsk frukt och grönsaker de första dagarna under din vistelse, så din mage kan vänja sig vid den nya bakteriefloran.

Är internetuppkoppling utbrett på t.ex. kaféer?
Det växer mer och mer! Du hittar ett flertal internetkaféer runt om i Kairo, och många konventionella kaféer låter sina gäster surfa gratis. Är du osäker var du kan hitta en internetuppkoppling kan du bege dig till McDonalds som nästan alltid har trådlös uppkoppling.

Har hört att det finns mycket mygg i Egypten. Stämmer det?
Myggen är en del av vardagen. Det är endast honorna som biter, men endast en hona kan vara irriterande nog. Köp någon form av myggspray om du inte vill bli biten, och spraya noga på alla ställen på kroppen där de kan komma åt bar hud.

Fungerar min mobiltelefon i Egypten?
Ja det för den. Egypten har ett mycket välutbyggt mobilnät. Det kan annars lätt bli väldigt dyrt att ringa till Sverige längre stunder. Kom också ihåg att det är du som betalar när du tar emot ett samtal från Sverige. Vi rekommenderar därför att du köper ett egyptiskt SIM-kort för att hålla samtalskostnaderna nere.