Mat & Dryck

Du behöver inte vara orolig för att inte hitta ett ställe att äta på i Kairo. Staden har något för alla smaklökar och plånböcker. Orkar du inte gå ut och äta finns det massor av mat att välja på och få hemkört.

Kairo har ett enormt utbud av restauranger och matställen. Billig mat finns överallt runt om i staden. De lyxigare restaurangerna hittar du oftast i hotell eller på Nilenbåtar. I centrala Kairo hittar du till störst del budgetrestauranger (som oftast inte serverar alkohol), och vill du äta något ”finare” ska du bege dig till stadsdelarna Zamalek eller Mohandiseen. Vill du få mer kött på benen angående Kairos kulinariska kultur kan du köpa ett exemplar av ”Cairo Dining” som guidar dig till 1 000 restauranger i staden. Guiden presenterar restaurangerna efter pris, mattyp och område.

Hemkörning

Känner du dig lat och vill ha hemkörning? Då rekommenderar vi sajten Otlob.com som levererar mat från ett flertal restauranger i Kairo. Allt från budgetmat som McDonalds till lyxigare mat från fina restauranger. Sajten passar extra bra för turister då innehållet finns på engelska och du kan sortera din sökning efter mattyp, område, meny och pris.