Nöjen & aktiviteter

Trots att Kairo är en kulturell stad med rik historia finns det också en hel del roligt att göra. Ta en ridtur i öknen, rök en sheesha med en god vän eller ta med familjen till en djurpark eller ett nöjesfält.

Sheesha

Ett populärt sätt att koppla av och umgås är att röka en sheesha (vattenpipa) tillsammans med vänner och bekanta. Det finns massor av olika varianter av tobak som t.ex. äpple, plommon, vindruvor och banan. Ta en kopp kaffe eller myntaté tillsammans med sheeshan och låt tiden rinna förbi. Ett mycket bra sätt av ha en mysig stund utan att det kostar för mycket. *Tobak skadar din hälsa.

Felucka

En slags traditionell träsegelbåt som främst används i Röda havet och östra Medelhavet. Du kan hyra en under valfri period; ta med dig dina nära och kära och ha paradiset på havet. Priserna är relativt låga mot vad du får för pengarna. Kom dock ihåg att man betalar efter segelturen. Fyll på med mat och förnödenheter och kom inte tillbaka till land förrän pulsen är på lågvarv.

Shopping

Det största shoppingcentrumet i Kairo heter Citystars och där hittar du en stor mängd butiker, restauranger och kaféer. De flesta är de stora internationella märken vi är vana vid (vilket också kan vara en nackdel). Är du sugen på bio eller nöjesfält behöver du inte leta vidare, det finns här också.

Hästridning

Vill du prova på mer actionfyllda aktiviteter är hästridning i öknen ett roligt alternativ. Vissa rutter tar dig förbi pyramiderna och andra kända sevärdheter. Det finns också möjlighet att rida i soluppgången, solnedgången eller under natten för att uppleva den perfekta känslan man är ute efter.

Nöjesparker

Kairo har självklart också nöjesfält av olika slag som passar perfekt för hela familjen. Kairos djurpark heter Giza Zoo som är Afrikas äldsta djurpark och har en imponerande samling djur. Strax utanför staden hittar du nöjesparkerna Dream-park och Magic Land som är de bästa nöjesparkerna i Kairo.